Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tort porzeczkowo - kokosowy

Tort porzeczkowo - kokosowy

wpisy podobne:

Tort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - jabłkowyTort piernikowo - jabłkowyTort dyniowo - gruszkowyTort dyniowo - gruszkowyTort cytrynowo - borówkowyTort cytrynowo - borówkowy
Porzeczka i kokos to dla mnie dość egzotyczne połączenia. Ale czułam, że nie jest kompletne, dlatego dodałam jeszcze aromat migdałów i białej czekolady.

Mam nadzieję, że przypadną Ewie do gustu, bo to w końcu tort dla mamy :).


Jak zrobić tort porzeczkowo-kokosowy



1. Ciasta.



Obrazek: Biszkopt migdałowydelikatny biszkopt migdałowy

Obrazek: Biszkopt waniliowybiszkopt waniliowy

2. Krem.



Obrazek: Krem kokosowykrem kokosowy Rafaello

Obrazek: krem z białą czekoladąkrem mascarpone z białą czekoladą

3. Dodatki.



Obrazek: Czym nasączyć biszkoptdo nasączenia likier kokosowy rozcieńczony z wodą.

Obrazek: Żelka pomarańczoważelka porzeczkowa według przepisu na żelkę pomarańczową

4. Wykończenie.



Obrazek: Ganache z białej czekolady z masłemtynk ganache z białej czekolady z dodatkiem masła


Jak Ci się podoba ta kompozycja? :) A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj znać w komentarzu :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Dołącz do naszej grupy Cukrowych Artystek Kawał Ciacha - Akademia.

Dołącz do Akademii



Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
a b c d e
Polityka prywatności