Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tort porzeczkowo - kokosowy

Tort porzeczkowo - kokosowy

25 May 2020
Tort
wpisy podobne:

Piąte urodziny blogaPiąte urodziny blogaTort cytrynowo - różanyTort cytrynowo - różanyTort orzechowo - kawowyTort orzechowo - kawowyTort pina coladaTort pina colada
Porzeczka i kokos to dla mnie dość egzotyczne połączenia. Ale czułam, że nie jest kompletne, dlatego dodałam jeszcze aromat migdałów i białej czekolady.

Mam nadzieję, że przypadną Ewie do gustu, bo to w końcu tort dla mamy :).


Jak zrobić tort porzeczkowo-kokosowy



1. Ciasta.



Obrazek: Biszkopt migdałowydelikatny biszkopt migdałowy

Obrazek: Biszkopt waniliowybiszkopt waniliowy

2. Krem.



Obrazek: Krem kokosowykrem kokosowy Rafaello

Obrazek: krem z białą czekoladąkrem mascarpone z białą czekoladą

3. Dodatki.



Obrazek: Czym nasączyć biszkoptdo nasączenia likier kokosowy rozcieńczony z wodą.

Obrazek: Żelka pomarańczoważelka porzeczkowa według przepisu na żelkę pomarańczową

4. Wykończenie.



Obrazek: Ganache z białej czekolady z masłemtynk ganache z białej czekolady z dodatkiem masła


Jak Ci się podoba ta kompozycja? :) A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj znać w komentarzu :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Dołącz do naszej grupy słodkich artystek Kawał Ciacha - Akademia.


Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Polityka prywatności