Strona główna
O mnie
Blog
Szkolenia
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Żelka pomarańczowa

Żelka pomarańczowa

12 May 2019
Krem
wpisy podobne:

Tynk do tortuTynk do tortuKrem z owoców egzotycznychKrem z owoców egzotycznychFrużelina z owoców egzotycznychFrużelina z owoców egzotycznychPineapple curd krem ananasowyPineapple curd krem ananasowy

żelka to coś więcej niż galaretka - łączę w niej aromat owoców i tekstury musu owocowego, większych cząstek owocowego miąższu i galaretki - to świetne urozmaicenie struktury tortu.



Przepis na żelkę pomarańczową



Składniki:

1 pomarańcza
1 galaretka pomarańczowa, cytrynowa lub przeźroczysta

1. Wyciskamy sok z połowy pomarańczy. Drugą połowę obieramy ze skórki i blendujemy.
2. Przygotowujemy galaretkę z sokiem i miąższem z pomarańczy oraz wrzątkiem.
3. Galaretkę wylewamy do okrągłego naczynia o średnicy mniejszej o 3 cm niż biszkopt.
4. Schładzamy do zupełnego ścięcia się galaretki.

Żelkę izolujemy kremem od brzegu tortu.


Użyłaś już kiedyś żelkowej warstwy w torcie? Wypróbuj koniecznie.


Obrazek: podpis
Tagi: owocowy, pomarańczowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności