Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Żelka pomarańczowa do tortu

Żelka pomarańczowa do tortu

wpisy podobne:

Żelka żurawinowa do tortuŻelka żurawinowa do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Żelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwi

żelka to coś więcej niż galaretka - łączę w niej aromat owoców i tekstury musu owocowego, większych cząstek owocowego miąższu i galaretki - to świetne urozmaicenie struktury tortu.



Przepis na żelkę pomarańczową



Składniki:

1 pomarańcza
1 galaretka pomarańczowa, cytrynowa lub przeźroczysta

1. Wyciskamy sok z połowy pomarańczy. Drugą połowę obieramy ze skórki i blendujemy.
2. Przygotowujemy galaretkę z sokiem i miąższem z pomarańczy oraz wrzątkiem (dopełniamy do 0,5l).
3. Galaretkę wylewamy do okrągłego naczynia o średnicy mniejszej o 3 cm niż biszkopt.
4. Schładzamy do zupełnego ścięcia się galaretki.

Żelkę izolujemy tunelem z kremu od brzegu tortu.

TIP: Świetnym, aromatycznym dodatkiem do żelki jest kandyzowana skórka pomarańczy. Przepis znajdziesz tutaj.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Żelka pomarańczowa do tortów i monoporcji - przepis


Użyłaś już kiedyś żelkowej warstwy w torcie?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Tagi: owocowy, pomarańczowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności