Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Piąte urodziny bloga

Piąte urodziny bloga

Przez ostatnie pięć lat, tutaj w mojej wirtualnej pracowni, opowiadałam Wam o mojej słodkiej pasji, której uzewnętrznieniem jest blog "Kawał Ciacha" i jego youtube'owy braciszek, o uszczęśliwianiu ludzi wyjątkowym dla nich kawałkiem ciacha i wreszcie o inspirowaniu, wspieraniu i szkoleniu Cukrowych Artystek w ramach platformy kursowej i grupy Akademii Słodkich Dekoracji.
Razem tworzymy cudowną, dzielącą tę samą pasję społeczność. Dołącz do nas

31 Aug 2020

czytaj całość
Anatomia tortu - jak otynkować tort

Anatomia tortu - jak otynkować tort

Jak idealnie otynkować tort? Wpływają na to dwa czynniki, po pierwsze tynk o doskonałej konsystencji i po drugie odpowiednia technika. Każdy w końcu opracowuje własny, najbardziej odpowiedni dla siebie sposób nakładania i gładzenia tynku, ale jest kilka prostych wskazówek, które po zaledwie kilku próbach pomogą Ci nałożyć równy i gładki tynk.

31 Aug 2020

czytaj całość
Anatomia tortu - czym otynkować tort

Anatomia tortu - czym otynkować tort

Wybór odpowiedniego kremu do tynkowania zależy od dekoracji, jaką chcemy na nim położyć i od preferencji. Ostatnio w dobie powrotu do prostoty i natury, torty wykończone kremem bardzo zyskują na popularności. Czy będzie to stały trend, czy chwilowa moda, której nie opiera się także słodka branża, czas pokaże. Ja osobiście bardzo liczę na powrót masy cukrowej ;)

25 Aug 2020

czytaj całość
Anatomia tortu - jak przełożyć tort

Anatomia tortu - jak przełożyć tort

Przekładanie tortu, ma też drugą, tę bardziej techniczą stronę. Jak uzyskać stabilny i równy tort gotowy do każdego rodzaju dekoracji. Co decyduje o tym, że nie ropłynie się w lodówce, czy nie ulegnie uszkodzeniu podczas transportu?
W rancie, czy bez, to zaledwie pierwsza z wielu kwestii.

18 Aug 2020

czytaj całość
Anatomia tortu - czym przełożyć tort

Anatomia tortu - czym przełożyć tort

Co się w torcie zmieści - czyli kolejny etap projektowania, który poprowadzi nas smakowicie przez tortowe warstwy. Czym przełożyć tort, żeby rozpływał się w ustach, żeby zachwycał różnorodnoscią tekstur i harmonią smaków?
Krem - to oczywiste, ale to zaledwie początek smakowitych możliwości.

11 Aug 2020

czytaj całość
Anatomia tortu - wszystko o biszkoptach

Anatomia tortu - wszystko o biszkoptach

Rozłożyłyśmy już tort na części pierwsze i mamy część projektu, teraz czas dobrać smaki i zaplanować biszkopty: jakiego będą rodzaju, smaku i w jakiej ilości. I to jest najlepszy moment, żeby obudzić piekarnik ;)

04 Aug 2020

czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności