Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Beza Pavlova - nowe podejście

Beza Pavlova - nowe podejście

Beza to najpopularniejszy letni deser, nie licząc lodów oczywiście ;)
Małe formy takie jak beziki czy lizaki niczego więcej nie potrzebują by zachwycić i łatwo możemy użyć ich także do dekoracji.
Jednak beza w formie Pavlowej, połączonych w tort blatów czy gniazdek stanowi większe wyzwanie, bo wymaga dobrania odpowiedniego kremu i nie tylko.
Dziś więc wszystko o bezie w klasycznej wersji i całkiem nowym podejściu, które pokochali moi klienci.
Czytaj całość
W Cukrowym Ogrodzie

W Cukrowym Ogrodzie

Jestem Izabell i uczę Cukrowych Artystów jak tworzyć realistyczne kwiaty cukrowe do bezpiecznej dekoracji tortów.
Sprawiając, by Twoje torty zakwitły możesz wynieść je na zupełnie nowy poziom i przyciągnąć klientów premium, bo kwiaty cukrowe, to jedne z najwyżej wycenianych, cukierniczych dekoracji.
O mojej pasji, inspiracji, kwiatach cukrowych i nie tylko opowiem Ci w majowym numerze "Mistrza Branży"

Czytaj całość
Tort piernikowo - żurawinowy

Tort piernikowo - żurawinowy

Przez całą zimę nosiłam się z zamiarem dodania wyrazistego akcentu do zimowych tortów, testowałam i ostatecznie padło na żurawinę. Doprawiłam ją dymnym goździkiem, który idealnie komponuje się zarówno z piernikiem jak i gruszkami. I tak powstał ten cudownie zbalansowany smakowo tort.
Czytaj całość
Żelka żurawinowa do tortu

Żelka żurawinowa do tortu

Żurawinowa żelka do tortu ma wyrazisty smak i wprowadza lekko kwaśny kontrast pomiędzy słodkie kremy. Dodaje jednocześnie do tortu nieco inną, żelową teksturę.
Nie byłabym sobą bez małej, smakowej ingerencji, dlatego smak żurawiny złamałam nieco słodkim aromatem goździków, musisz spróbować. :)
Czytaj całość
Tort piernikowo - jabłkowy

Tort piernikowo - jabłkowy

Na czas Bożego Narodzenia przygotowałam specjalne, pachnące Świętami połączenie smakowe. Znajdziesz tu aromatyczne korzenie, prażone jabłko i nuty smażonej w cukrze skórki pomarańczowej.
Czytaj całość
Żelka aronia - gruszka do tortu

Żelka aronia - gruszka do tortu

Żelka o wyrazistym smaku wprowadza kontrast pomiędzy słodkie kremy i urozmaica teksturę tortu lub deseru. Tym razem połączyłam wyrazisty smak aronii i delikatnej gruszki. Ze względu na swój smak i wyjątkowy kolor, z pewnością nie przejdzie niezauważona.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności