
Piernikowe, szafirowe śnieżynki
Za oknem próżno szukać płatków śniegu, więc dodałam je do świątecznej dekoracji. Szafir, biel i wiele tonów szarości - takie będą w tym roku Święta w Piece A Cake.
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?
Czytaj całość
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?

Beza Pavlova - nowe podejście
Beza to najpopularniejszy letni deser, nie licząc lodów oczywiście ;)
Małe formy takie jak beziki czy lizaki niczego więcej nie potrzebują by zachwycić i łatwo możemy użyć ich także do dekoracji.
Jednak beza w formie Pavlowej, połączonych w tort blatów czy gniazdek stanowi większe wyzwanie, bo wymaga dobrania odpowiedniego kremu i nie tylko.
Dziś więc wszystko o bezie w klasycznej wersji i całkiem nowym podejściu, które pokochali moi klienci.
Czytaj całość
Małe formy takie jak beziki czy lizaki niczego więcej nie potrzebują by zachwycić i łatwo możemy użyć ich także do dekoracji.
Jednak beza w formie Pavlowej, połączonych w tort blatów czy gniazdek stanowi większe wyzwanie, bo wymaga dobrania odpowiedniego kremu i nie tylko.
Dziś więc wszystko o bezie w klasycznej wersji i całkiem nowym podejściu, które pokochali moi klienci.

W Cukrowym Ogrodzie
Jestem Izabell i uczę Cukrowych Artystów jak tworzyć realistyczne kwiaty cukrowe do bezpiecznej dekoracji tortów.
Sprawiając, by Twoje torty zakwitły możesz wynieść je na zupełnie nowy poziom i przyciągnąć klientów premium, bo kwiaty cukrowe, to jedne z najwyżej wycenianych, cukierniczych dekoracji.
O mojej pasji, inspiracji, kwiatach cukrowych i nie tylko opowiem Ci w majowym numerze "Mistrza Branży"
Czytaj całość
Sprawiając, by Twoje torty zakwitły możesz wynieść je na zupełnie nowy poziom i przyciągnąć klientów premium, bo kwiaty cukrowe, to jedne z najwyżej wycenianych, cukierniczych dekoracji.
O mojej pasji, inspiracji, kwiatach cukrowych i nie tylko opowiem Ci w majowym numerze "Mistrza Branży"

Tort piernikowo - żurawinowy
Przez całą zimę nosiłam się z zamiarem dodania wyrazistego akcentu do zimowych tortów, testowałam i ostatecznie padło na żurawinę. Doprawiłam ją dymnym goździkiem, który idealnie komponuje się zarówno z piernikiem jak i gruszkami. I tak powstał ten cudownie zbalansowany smakowo tort.
Czytaj całość

Żelka żurawinowa do tortu
Żurawinowa żelka do tortu ma wyrazisty smak i wprowadza lekko kwaśny kontrast pomiędzy słodkie kremy. Dodaje jednocześnie do tortu nieco inną, żelową teksturę.
Nie byłabym sobą bez małej, smakowej ingerencji, dlatego smak żurawiny złamałam nieco słodkim aromatem goździków, musisz spróbować. :)
Czytaj całość
Nie byłabym sobą bez małej, smakowej ingerencji, dlatego smak żurawiny złamałam nieco słodkim aromatem goździków, musisz spróbować. :)