Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Tort czekoladowy z whisky

Tort czekoladowy z whisky

Po ogromnym sukcesie "kawałków ciacha", które komponowałam według upodobań smakowych moich czytelników i wielu pytaniach o łączenie smaków w torcie, oficjalnie ruszamy z nową edycją najlepszych połączeń smakowych.
Dostosowałam nowy "Kawał Ciacha" do aktualnych trendów, dzięki czemu zyskał dodatkowy biszkopt i kolejne piętro kremu. To przepis na torty o wysokości piętra 12-15cm.
A rozpoczynamy od wyjątkowego, mocno czekoladowego tortu z whisky i nutą pomarańczy. Powstał na specjalnie życzenie i zyskał miano wyjątkowo męskiego połączenia smaków.

26 Apr 2021

czytaj całość
Słodki Warsztat Cukiernika Artysty

Słodki Warsztat Cukiernika Artysty

Słodki Warsztat właśnie rozpoczyna swoją działalność. Będziemy spotykać się cyklicznie w grupie Cukrowych Artystek na live'ach, w których opowiem Ci jak zorganizować sobie artystyczny warsztat cukierniczy.

11 Feb 2021

czytaj całość
Plaża tort w stylu Island Cake

Plaża tort w stylu Island Cake

Świat tortów jak wszystko dookoła, poddaje się modom, wiedziałaś? I chodź nie zawsze za nimi podążam, ten tort był dla mnie prawdziwą przyjemnością.

14 Jan 2021

czytaj całość
Podaruj Piernika

Podaruj Piernika

Te Święta nie będą takie jak zawsze, już chyba nigdy nie będą. Wiele miejsc przy stołach pozostanie pustych, a wielu z nas spędzi je bez najbliższych. Dlatego szczególnie teraz, potrzeba nam dobra, czegoś co odczaruje choć na chwilę, ten trudny czas.
Pierniki nieodłącznie związane są ze Świętami, ciepłym, rodzinnym i pełnym miłości czasem, dlatego zapraszam Cię do akcji #PodarujPiernika

14 Dec 2020

czytaj całość
Tort dyniowo - gruszkowy

Tort dyniowo - gruszkowy

Tort dyniowy z nutą piernika i dwoma owocowymi smakami: intensywnej pomarańczy i karmelizowanej, gruszki. Niech Cie nie zwiedzie jego wygląd, skomponowałam go dla Ciebie specjalnie na Halloween.

31 Oct 2020

czytaj całość
Ganache czekoladowy

Ganache czekoladowy

Ciągle słyszę to samo pytanie: czy ganache powinno się ubijać, czy nie?
Ganache nie zawsze oznacza to samo, bo chodź składa się tylko z dwóch składników, może mieć różną postać i pełnić różne funkcje.
Dziś więc wszystko, co musisz wiedzieć o ganache czekoladowym

20 Oct 2020

czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności