Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Bukiet słodkich możliwości - czyli o kwiatach z cukru i nie tylko

Bukiet słodkich możliwości - czyli o kwiatach z cukru i nie tylko

Nazywam się Izabella Skibińska i od niemal dekady tworzę artystycznie dekorowane torty. Dzielę się wiedzą na blogu oraz prowadzę Akademię Słodkich Dekoracji, gdzie uczę Cukrowych Artystów sztuki cukiernictwa artystycznego i tworzenia realistycznych kwiatów cukrowych do bezpiecznej dekoracji tortów.
Sprawiając, by Twoje torty zakwitły możesz wynieść je na zupełnie nowy poziom, bo kwiaty cukrowe, to jedne z najwyżej wycenianych, cukierniczych dekoracji.
O kwiatowych dekoracjach nie tylko z cukru opowiem Ci w lipcowym numerze "Mistrza Branży".
Czytaj całość
Wielkanocne babeczki - wiosenne drzewka

Wielkanocne babeczki - wiosenne drzewka

Wiosenne drzewka to tak naprawdę dwa ciacha w jednym ;)
Pierwsze to babeczka czekoladowa w roli doniczki, natomiast drugie stanowi oblany czekoladą cake pop ozdobiony zielonymi listkami z masy cukrowej.
Wokół roztacza się delikatny aromat pomarańczy - to zasługa smażonej skórki pomarańczowej w lizakowym cieście.
Jak myślicie, to jeszcze ozdoba, czy już deser? ;)
Czytaj całość
Tort wielkanocne drzewko

Tort wielkanocne drzewko

Wielkanoc to wiosna i nowe życie, otaczamy się więc świeżą zielenią, szukamy jajek, a w wazonach układamy kompozycje z młodych, rozwijających się gałązek. Przyszło mi wiec na myśl, że tort wielkanocny w kształcie drzewka budzącego się do życia, doskonale odda charakter, tego szczególnego święta. Dodatkowo w jego koronie umieściłam pomalowane na żółto cukrowe jajka.
Czytaj całość
Krem mascarpone Oreo mleczny

Krem mascarpone Oreo mleczny

Serek mascarpone świetnie sprawdził się w kremie o smaku oreo, a dodatek kondensowanego mleka nadał mu cudownie kremową konsystencję i mleczny smak. To wersja kremu dla "Zlizywaczy" czyli tych, którzy ponad ciasteczko, przedkładają delikatny smak nadzienia.
Czytaj całość
Piernikowe, szafirowe śnieżynki

Piernikowe, szafirowe śnieżynki

Za oknem próżno szukać płatków śniegu, więc dodałam je do świątecznej dekoracji. Szafir, biel i wiele tonów szarości - takie będą w tym roku Święta w Piece A Cake.
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?
Czytaj całość
Beza Pavlova - nowe podejście

Beza Pavlova - nowe podejście

Beza to najpopularniejszy letni deser, nie licząc lodów oczywiście ;)
Małe formy takie jak beziki czy lizaki niczego więcej nie potrzebują by zachwycić i łatwo możemy użyć ich także do dekoracji.
Jednak beza w formie Pavlowej, połączonych w tort blatów czy gniazdek stanowi większe wyzwanie, bo wymaga dobrania odpowiedniego kremu i nie tylko.
Dziś więc wszystko o bezie w klasycznej wersji i całkiem nowym podejściu, które pokochali moi klienci.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności