Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Tort dyniowo - gruszkowy

Tort dyniowo - gruszkowy

Tort dyniowy z nutą piernika i dwoma owocowymi smakami: intensywnej pomarańczy i karmelizowanej, gruszki. Niech Cie nie zwiedzie jego wygląd, skomponowałam go dla Ciebie specjalnie na Halloween.

31 Oct 2020

czytaj całość
Ganache czekoladowy

Ganache czekoladowy

Ciągle słyszę to samo pytanie: czy ganache powinno się ubijać, czy nie?
Ganache nie zawsze oznacza to samo, bo chodź składa się tylko z dwóch składników, może mieć różną postać i pełnić różne funkcje.
Dziś więc wszystko, co musisz wiedzieć o ganache czekoladowym

20 Oct 2020

czytaj całość
7 błędów podczas tynkowania tortu

7 błędów podczas tynkowania tortu

Z pośród wszystkich pytań które dostaję, najczęściej powtarzają się te, związane z tynkowaniem tortu, co nie dziwi, biorąc pod uwagę, że zewnętrzna warstwa kremu na torcie, zwana w słodkiej branży tynkiem, w dużej mierze decyduje o jego ostatecznym wyglądzie.
Często tynk to ostatnia warstwa, na której układane są dekoracje, od jakości jego wykonania zależy więc całe, estetyczne tortu.
Dziś więc 7 błędów, czyli 7 newralgicznych punktów, które mogą zrujnować wygląd naszego tortu.

19 Oct 2020

czytaj całość
Czekolada plastyczna

Czekolada plastyczna

Czekolada plastyczna to jeden z najbardziej popularnych materiałów do tworzenia jadalnych, słodkich dekoracji. Jest elastyczna jak plastelina, dzięki czemu można ją dowolnie formować, a do tego rozkosznie pachnie i smakuje. Można zrobić ja z każdego rodzaju czekolady, więc możesz wykorzystać swoją ulubioną.

25 Sep 2020

czytaj całość
Piąte urodziny bloga

Piąte urodziny bloga

Przez ostatnie pięć lat, tutaj w mojej wirtualnej pracowni, opowiadałam Wam o mojej słodkiej pasji, której uzewnętrznieniem jest blog "Kawał Ciacha" i jego youtube'owy braciszek, o uszczęśliwianiu ludzi wyjątkowym dla nich kawałkiem ciacha i wreszcie o inspirowaniu, wspieraniu i szkoleniu Cukrowych Artystek w ramach platformy kursowej i grupy Akademii Słodkich Dekoracji.
Razem tworzymy cudowną, dzielącą tę samą pasję społeczność. Dołącz do nas

31 Aug 2020

czytaj całość
Anatomia tortu - jak otynkować tort

Anatomia tortu - jak otynkować tort

Jak idealnie otynkować tort? Wpływają na to dwa czynniki, po pierwsze tynk o doskonałej konsystencji i po drugie odpowiednia technika. Każdy w końcu opracowuje własny, najbardziej odpowiedni dla siebie sposób nakładania i gładzenia tynku, ale jest kilka prostych wskazówek, które po zaledwie kilku próbach pomogą Ci nałożyć równy i gładki tynk.

31 Aug 2020

czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności