
Żelka do tortu o smaku szarlotki
To kolejna propozycja urozmaicenia smaku i tekstury tortu warstwą żelki. Dziś aromatyczne połączenia jabłek i cynamonu w delikatnej żelowej teksturze galaretki.
11 Dec 2020 czytaj całość

Frużelina o smaku szarlotki
Frużelina z prażonych jabłek z dodatkiem brązowego cukru i odrobiny cynamonu. Już czuję, ten słodki, unoszący się w powietrzu smak cynamonowej kory, czyżby zbliżały się Święta?
20 Nov 2020 czytaj całość

Krem z owoców leśnych
To kwaskowaty krem o konsystencji musu. Łączy kremowy smak śmietanki z serkiem, czekoladą rubinowąi intensywnym smakiem owoców leśnych.
Doskonale balansuje bardzo słodkie smaki
Doskonale balansuje bardzo słodkie smaki
28 Oct 2020 czytaj całość

Frużelina z owoców leśnych
Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
13 Sep 2020 czytaj całość

Syrop z kwiatów akacji
Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
20 Jul 2020 czytaj całość

Syrop z kwiatów lipy
Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.