Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tort dyniowo - gruszkowy

Tort dyniowo - gruszkowy

wpisy podobne:

Tort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - jabłkowyTort piernikowo - jabłkowyTort cytrynowo - borówkowyTort cytrynowo - borówkowyTort czekoladowy z whiskyTort czekoladowy z whisky
Dynia jednoznacznie kojarzy się z Halloween, nie mogło więc zabraknąć jej w tym torcie. Niestety sama w sobie nie ma wyrazistego smaku, dlatego postanowiłam dopełnić ją nutą piernika. Czas teraz na odrobinę orzeźwienia i słodyczy, dlatego krem połączyłam z intensywnym orange curd w jednym przełożeniu i słodkimi, karmelizowanymi gruszkami w drugim. Brzmi apetycznie?


Jak zrobić tort dyniowo - gruszkowy z nutą piernika i pomarańczy




1. Ciasta.



Obrazek: ciasto dyniowebiszkopt dyniowy

Obrazek: biszkopt piernikowybiszkopt piernikowy


2. Kremy.



Obrazek: krem z mascarponekrem mascarpone z białą czekoladą

połączony w pierwszym przełożeniu z:
Obrazek: orange curdorange curd - aromatycznym kremem pomarańczowym

połączony w drugim przełożeniu z:
Obrazek: karmelizowane gruszkikarmelizowanymi gruszkami


3. Dodatki.



Obrazek: Czym nasączyć biszkoptdo nasączenia woda z sokiem z limonki.


4. Wykończenie.



Obrazek: Ganache z białej czekolady z masłemczarny tynk ganache z białej czekolady z dodatkiem masła

Obrazek: Bezowe duchybezowe duszki



Jak Ci się podoba ta kompozycja? :) A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj znać w komentarzu :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Dołącz do Akademii



Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
a b c d e
Polityka prywatności