Dynia jednoznacznie kojarzy się z Halloween, nie mogło więc zabraknąć jej w tym torcie. Niestety sama w sobie nie ma wyrazistego smaku, dlatego postanowiłam dopełnić ją nutą piernika. Czas teraz na odrobinę orzeźwienia i słodyczy, dlatego krem połączyłam z intensywnym orange curd w jednym przełożeniu i słodkimi, karmelizowanymi gruszkami w drugim. Brzmi apetycznie?
Jak zrobić tort dyniowo - gruszkowy z nutą piernika i pomarańczy
Jak Ci się podoba ta kompozycja? :)
A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj mi znać, a skomponuję je dla Ciebie. :)
Nie do końca wiesz jak połączyć smaki w torcie?
Jest tyle możliwości, a dodatkowo ten sam smak odczuwamy zupełnie inaczej w cieście, kremie czy żelce.
Teraz możesz skorzystać z mojej wiedzy oraz praktycznego doświadczenia w tworzeniu kompozycji smaków tortów i deserów,
oraz ulubionych połączeń smakowych moich klientów.
Zebrałam je w Smakowej Bazie Akademii Kawał Ciacha wraz z dokładnymi przepisami i praktycznymi wskazówkami.