Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Ciasta

Crumble czyli kruszonka

Crumble czyli kruszonka

Kawałeczki kruchego ciasta świetnie sprawdzają się w roli chrupki do tortu. Przypieczona słabiej nasiąka, a pokryta dodatkowo warstewką czekolady zachowuje chrupkość w miękkiej strukturze tortu.
Czytaj całość
Biszkopt do naked cake

Biszkopt do naked cake

W zależności od przeznaczenia, biszkopt może być delikatny i puszysty albo bardziej zwarty.
Taki właśnie mniej kruszący się biszkopt przyda Ci się do tortów i mini deserów typu naked cake, gdzie zewnętrzna krawędź tortu pozostaje odsłonięta i musi wyglądać idealnie.
Czytaj całość
Biszkopt jasny z masłem

Biszkopt jasny z masłem

W zależności od potrzeb biszkopt może być delikatny i puszysty albo twardszy i bardziej zwarty. Kiedy czeka Cię wyzwanie: tort 3D, wysokie i ciężkie piętra, albo duży, wielopiętrowy projekt, lepiej jest wybrać bardziej stabilne ciasto, które zachowa formę i nie ulegnie zniekształceniu, czyli biszkopt genueński z masłem, do zadań specjalnych
Czytaj całość
Biszkopt lawendowy

Biszkopt lawendowy

Aromatyczny biszkopt o delikatnym smaku lawendy, stanowi idealne połączenie z owocami jagodowymi, białą czekoladą czy cytrusami. To doskonałe ciasto do lekkich, kończących lato tortów.
Czytaj całość
Beza

Beza

Beza może stanowić ciasto samo w sobie jak Pavlova, ale świetnie sprawdza się też jako pojedyncza warstwa w torcie, różnicując jego strukturę.
Czytaj całość
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe to nie jest typowe ciasto, które wkładamy do tortu, jest zwarte i dość ciężkie, ale dodatek marchewki zapewnia mu wilgotność i wyjątkowy smak.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności