Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem mascarpone z białą czekoladą

Krem mascarpone z białą czekoladą

10 Mar 2018
Krem
wpisy podobne:

Żelka do tortu o smaku szarlotkiŻelka do tortu o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnychFrużelina z owoców leśnychFrużelina z owoców leśnych

Krem z serka mascarpone idealnie komponuje się z białą czekoladą. Jest delikatny, nie za słodki - doskonały.



Przepis na krem mascarpone z białą czekoladą



Składniki:


0,5 kg serka mascarpone
500 ml. śmietanki kremowej 30%
2 tabliczki białej czekolady a 100g

1. Podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę, chwilę podgrzewamy, ale nie gotujemy, aż uzyskamy jednolitą masę.
2. Studzimy i dobrze schładzamy - co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc.
3. Do miski wlewamy dobrze schłodzoną masę czekoladową, dodajemy zimny serek mascarpone oraz szczyptę wanilii.
4. Całość ubijamy kilka minut na średnich obrotach miksera, aż wyraźnie zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji.
5. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.

Koniecznie wypróbuj ten krem, a w razie pytań zostaw komentarz.
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności