Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem kokosowy

Krem kokosowy

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

Krem z serka mascarpone oraz mleka kokosowego, które nadaje mu egzotyczny aromat lata



Przepis na krem kokosowy



Składniki:


0,5 kg serka mascarpone
0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego (100 ml)
0,5 szklanki słodzonego mleka kondensowanego (100 ml)
Sok wyciśnięty z 0,5 cytryny
2 łyżki pasty kokosowej lub zmiksowanego na mus miąższu kokosa

1. Schłodzone składniki wkładamy do misy miksera i ubijamy ok. 8 minut, aż nabierze kremowej konsystencji.
2. Krem wkładamy do lodówki na około 15 minut przed przełożeniem tortu.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem kokosowy do tortów i monoporcji - przepis


Koniecznie wypróbuj ten krem. Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń.


Obrazek: podpis




Lubisz piec i chciałabyś tworzyć torty, które nie tylko zachwycą smakiem i zaskoczą różnorodnością warstw,
ale będą równe i profesjonalne jak z cukierni?


Teraz możesz skorzystać z mojej wiedzy i doświadczenia w tworzeniu tortów artystycznych,
sięgając po e-book Anatomia Tortu, czyli jak zrobić pyszny i równy tort, krok po kroku.


Obrazek: E-book Anatomia Tortu z praktycznym workbookiem

Chcę zobaczyć ten e-book


Tagi: kokosowy, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności