Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tynk ganache z białej czekolady z masłem

Tynk ganache z białej czekolady z masłem

24 Apr 2020
Krem
wpisy podobne:

Frużelina o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnychFrużelina z owoców leśnychFrużelina z owoców leśnychSyrop z kwiatów akacjiSyrop z kwiatów akacji
Ganache z białej czekolady połączyłam z masłem, które kompensuje niską zawartość masła kakaowego i stabilizuje krem. Biała czekolada daje mu delikatny, kremowy smak i świetnie sprawdza się jako tynk do tortu.


Przepis na ganache z białej czekolady z masłem



Składniki:

300 g białej czekolady
50 g śmietanki 30%
200 g masła

1. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej i studzimy do temperatury pokojowej.
2. Do miski wkładamy masło i ubijamy mikserem na prawie biały puch, następnie dodajemy ganache w dwóch lub trzech partiach i miksujemy aż utworzą puszysty krem.
3. Kremu nie chłodzimy przed nałożeniem na tort.

TIP: Ganache z czekolady z wyższą zawartością masła kakaowego nie wymaga masła, niewielka jego ilość wpływa jednak korzystnie na konsystencję i ułatwia rozsmarowywanie oraz gładzenie kremu.


A jaki jest Twój wypróbowany tynk, maślany czy z czekoladą? :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić kwalifikacje, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Dołącz do naszej grupy słodkich artystek Kawał Ciacha - Akademia.



Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Polityka prywatności