Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tynk ganache z białej czekolady z masłem

Tynk ganache z białej czekolady z masłem

24 Apr 2020
Krem
wpisy podobne:

Krem ganache whiskyKrem ganache whiskyŻelka do tortu o smaku szarlotkiŻelka do tortu o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych
Ganache z białej czekolady połączyłam z masłem, które kompensuje niską zawartość masła kakaowego i stabilizuje krem. Biała czekolada daje mu delikatny, kremowy smak i świetnie sprawdza się jako tynk do tortu.


Przepis na ganache z białej czekolady z masłem



Składniki:

300 g białej czekolady
50 g śmietanki 30%
200 g masła

1. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej i studzimy do temperatury pokojowej.
2. Do miski wkładamy masło i ubijamy mikserem na prawie biały puch, następnie dodajemy ganache w dwóch lub trzech partiach i miksujemy aż utworzą puszysty krem.
3. Kremu nie chłodzimy przed nałożeniem na tort.

TIP: Ganache z czekolady z wyższą zawartością masła kakaowego nie wymaga masła, niewielka jego ilość wpływa jednak korzystnie na konsystencję i ułatwia rozsmarowywanie oraz gładzenie kremu.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Ganache - idealny krem do tynkowania tortów - przepis


A jaki jest Twój wypróbowany tynk, maślany czy z czekoladą? :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.



Tagi: biała czekolada, maślany
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności