Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tort cytrynowo - różany

Tort cytrynowo - różany

wpisy podobne:

Tort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - jabłkowyTort piernikowo - jabłkowyTort dyniowo - gruszkowyTort dyniowo - gruszkowyTort cytrynowo - borówkowyTort cytrynowo - borówkowy
Zawsze urzekał mnie delikatny aromat płatków różanych, ale dopiero komponowanie tortów z Waszych smaków, skłoniło mnie do wypróbowania różnych możliwości. Tak właśnie powstała żelka różana, jako element tortu dla Mai, która oprócz aromatu dzikiej róży kocha wanilię, cytrusy i czekoladę.

Żelka trafiła już do bazy Akademii Słodkich Dekoracji na blogu, a tort którego stała się częścią zachwyca świeżością i delikatnością smaku. Dasz się skusić? :)


Jak zrobić tort cytrynowo-różany



1. Ciasta.



Obrazek: Biszkopt waniliowybiszkopt waniliowy

2. Kremy.



Obrazek: krem z mascarponekrem mascarpone z kremową śmietanką
połączony z
Obrazek: orange curdorange curd - aromatycznym kremem pomarańczowym

Obrazek: krem cytrynowycytrynowy krem mascarpone

3. Dodatki.



Obrazek: Czym nasączyć biszkoptdo nasączenia woda różana z likierem cytrynowym lub pomarańczowym.

Obrazek: Żelka do tortu o smaku dzikiej różyżelka z dzikiej róży

4. Wykończenie.



Obrazek: Ganache z białej czekolady z masłemtynk ganache z białej czekolady z dodatkiem masła i odrobiną różu

Obrazek: drip czekoladowydrip z białej czekolady z odrobiną różu



Jak Ci się podoba ta kompozycja? :) A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj znać w komentarzu :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Dołącz do Akademii


Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
a b c d e
Polityka prywatności