Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Żelka do tortu o smaku dzikiej róży

Żelka do tortu o smaku dzikiej róży

wpisy podobne:

Żelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyŻelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwiKrem ganache whiskyKrem ganache whisky

Żelka to świetne urozmaicenie struktury tortu, umieszczona w kremie kontrastuje z nim smakiem i teksturą. W przypadku aromatu róży wypełnienie żelki stanowią płatki róż, ale może być nim także różana konfitura, wszystko zależy od efektu jaki chcemy uzyskać.



Przepis na żelkę różaną



Składniki:

1 garść suszonych płatków dzikiej róży
100 ml wody
200 ml wody różanej lub herbaty z płatków dzikiej róży
2 łyżki konfitury różanej (opcjonalnie)
1 galaretka przeźroczysta

1. Podgrzewamy wodę i wodę różaną lub herbatę, dodajemy konfiturę (opcjonalnie) i rozpuszczamy w nich galaretkę.
2. Galaretkę wylewamy do okrągłego naczynia o średnicy mniejszej o 3 cm niż biszkopt.
3. W galaretce zanurzamy suszone płatki róż i schładzamy do zupełnego ścięcia się galaretki.

Żelkę izolujemy tunelem z kremu od brzegu tortu.

TIP: Do żelki można też użyć świeżych płatków różanych.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Żelka o smaku róży do tortów i monoporcji - przepis


Wypróbuj ten przepis i daj znać, czy róża przemawia do Ciebie na talerzu czy tylko w wazonie?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.

Dołącz do Akademii



Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności