Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Tort cytrynowo - borówkowy

Tort cytrynowo - borówkowy

Wyjątkowo orzeźwiające i aromatyczne połączenie cytryny, borówki i sprite. W wersji z pazurem żelkę może zastąpić shotem ze sprite i białego Martini.
Czytaj całość
Crumble czyli kruszonka

Crumble czyli kruszonka

Kawałeczki kruchego ciasta świetnie sprawdzają się w roli chrupki do tortu. Przypieczona słabiej nasiąka, a pokryta dodatkowo warstewką czekolady zachowuje chrupkość w miękkiej strukturze tortu.
Czytaj całość
Żelka sprite do tortu

Żelka sprite do tortu

Żelka dodaje wyjątkowych doznań smakowych do tortu nie tylko ze względu na swoją konsystencję, ale także intensywny smak. Już od jakiegoś czasu kusiło mnie by wypróbować Sprite jako łącznik i kontrast smakowy jednocześnie.
Czytaj całość
Dzieci idą do szkoły a mamy do Akademii

Dzieci idą do szkoły a mamy do Akademii

Dołącz do Akademii Kawał Ciacha i odkryj jesienne nowości. Przez 7 dni mogłaś uchylić drzwi Akademii Słodkich Dekoracji Kawał Ciacha, zajrzeć i skorzystać ze szkoleń i materiałów edukacyjnych na platformie online w wyjątkowej promocji
Czytaj całość
Krem pomarańczowy

Krem pomarańczowy

Krem o smaku aromatycznej pomarańczy. Łączy on kremowy smak śmietanki z serkiem, orange curd oraz nutami brzoskwini.
Czytaj całość
Biszkopt do naked cake

Biszkopt do naked cake

W zależności od przeznaczenia, biszkopt może być delikatny i puszysty albo bardziej zwarty.
Taki właśnie mniej kruszący się biszkopt przyda Ci się do tortów i mini deserów typu naked cake, gdzie zewnętrzna krawędź tortu pozostaje odsłonięta i musi wyglądać idealnie.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności