Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Żelka do tortu z owoców kiwi

Żelka do tortu z owoców kiwi

Tym razem zupełnie wyjątkowa żelka do urozmaicenia smaku i tekstury tortu, deseru czy monoporcji. Cudowna w każdej odsłonie, dziś wyjątkowe, choć różne połączenia kiwi.
Czytaj całość
Męski tort w kształcie bryły betonu

Męski tort w kształcie bryły betonu

Ten minimalistyczny tort obrazuje jeden z najmodniejszych ostatnio trendów w cukiernictwie artystycznym, zwłaszcza wśród torów dla panów czyli beton. Surową bryłę ociepla, nieprzypadkowo, gałązka kwitnącej forsycji, szary i żółty to dwie barwy ogłoszone przez Pantone kolorami roku 2021.
Czytaj całość
Tort czekoladowy z whisky

Tort czekoladowy z whisky

Po ogromnym sukcesie "kawałków ciacha", które komponowałam według upodobań smakowych moich czytelników i wielu pytaniach o łączenie smaków w torcie, oficjalnie ruszamy z nową edycją najlepszych połączeń smakowych.
Dostosowałam nowy "Kawał Ciacha" do aktualnych trendów, dzięki czemu zyskał dodatkowy biszkopt i kolejne piętro kremu. To przepis na torty o wysokości piętra 12-15cm.
A rozpoczynamy od wyjątkowego, mocno czekoladowego tortu z whisky i nutą pomarańczy. Powstał na specjalnie życzenie i zyskał miano wyjątkowo męskiego połączenia smaków.
Czytaj całość
Krem ganache whisky

Krem ganache whisky

Też zauważyłaś, że ostatnio bardzo modne zrobiły się męskie torty? Przy takim torcie prawie zawsze pada pytanie o smak whisky, dlatego postanowiłam skomponować krem, który idealnie wpasuje się w ten klimat.
Whisky połączyłam w lekkim musie z gorzką czekoladą i delikatnym aromatem pomarańczy, czujesz?
Czytaj całość
Biszkopt jasny z masłem

Biszkopt jasny z masłem

W zależności od potrzeb biszkopt może być delikatny i puszysty albo twardszy i bardziej zwarty. Kiedy czeka Cię wyzwanie: tort 3D, wysokie i ciężkie piętra, albo duży, wielopiętrowy projekt, lepiej jest wybrać bardziej stabilne ciasto, które zachowa formę i nie ulegnie zniekształceniu, czyli biszkopt genueński z masłem, do zadań specjalnych
Czytaj całość
Słodki Warsztat Cukiernika Artysty

Słodki Warsztat Cukiernika Artysty

Słodki Warsztat właśnie rozpoczyna swoją działalność. Będziemy spotykać się cyklicznie w grupie Cukrowych Artystek na live'ach, w których opowiem Ci jak zorganizować sobie artystyczny warsztat cukierniczy.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności