Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Kremy

Żelka do tortu o smaku szarlotki

Żelka do tortu o smaku szarlotki

To kolejna propozycja urozmaicenia smaku i tekstury tortu warstwą żelki. Dziś aromatyczne połączenia jabłek i cynamonu w delikatnej żelowej teksturze galaretki.
Czytaj całość
Frużelina o smaku szarlotki

Frużelina o smaku szarlotki

Frużelina z prażonych jabłek z dodatkiem brązowego cukru i odrobiny cynamonu. Już czuję, ten słodki, unoszący się w powietrzu smak cynamonowej kory, czyżby zbliżały się Święta?
Czytaj całość
Krem z owoców leśnych

Krem z owoców leśnych

To kwaskowaty krem o konsystencji musu. Łączy kremowy smak śmietanki z serkiem, czekoladą rubinowąi intensywnym smakiem owoców leśnych.
Doskonale balansuje bardzo słodkie smaki
Czytaj całość
Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
Czytaj całość
Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
Czytaj całość
Syrop z kwiatów lipy

Syrop z kwiatów lipy

Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności