Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Kremy

Krem ganache whisky

Krem ganache whisky

Też zauważyłaś, że ostatnio bardzo modne zrobiły się męskie torty? Przy takim torcie prawie zawsze pada pytanie o smak whisky, dlatego postanowiłam skomponować krem, który idealnie wpasuje się w ten klimat.
Whisky połączyłam w lekkim musie z gorzką czekoladą i delikatnym aromatem pomarańczy, czujesz?
Czytaj całość
Żelka do tortu o smaku szarlotki

Żelka do tortu o smaku szarlotki

To kolejna propozycja urozmaicenia smaku i tekstury tortu warstwą żelki. Dziś aromatyczne połączenia jabłek i cynamonu w delikatnej żelowej teksturze galaretki.
Czytaj całość
Frużelina o smaku szarlotki

Frużelina o smaku szarlotki

Frużelina z prażonych jabłek z dodatkiem brązowego cukru i odrobiny cynamonu. Już czuję, ten słodki, unoszący się w powietrzu smak cynamonowej kory, czyżby zbliżały się Święta?
Czytaj całość
Krem z owoców leśnych

Krem z owoców leśnych

To kwaskowaty krem o konsystencji musu. Łączy kremowy smak śmietanki z serkiem, czekoladą rubinowąi intensywnym smakiem owoców leśnych.
Doskonale balansuje bardzo słodkie smaki
Czytaj całość
Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
Czytaj całość
Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności