Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Kremy

Syrop z kwiatów lipy

Syrop z kwiatów lipy

Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.
Czytaj całość
Krem pina colada

Krem pina colada

To cudowne połączenie tropikalnego ananasa ze słodkim kokosem w egzotycznym kremie o smaku Pina colady.
Czytaj całość
Żelka truskawkowa do tortu

Żelka truskawkowa do tortu

Wielokrotnie mieszałam krem z ugotowaną galaretką, tym razem jednak postanowiłam zrobić z niej wyjątkowe przełożenie warstw tortu wypełnione owocami - żelowe i soczyste za razem.
Czytaj całość
Krem mascarpone z kawową czekoladą

Krem mascarpone z kawową czekoladą

Serek mascarpone, słodycz czekolady i wyraźny kawowy aromat - hmm, to tygrysy lubią najbardziej ;).
Czytaj całość
Żelka do tortu o smaku dzikiej róży

Żelka do tortu o smaku dzikiej róży

Żelka o subtelnym aromacie kwiatów dzikiej róży w delikatnym kremie urozmaica smak i wprowadza odmienną, stałą teksturę galaretki.
Czytaj całość
Krem ananasowy

Krem ananasowy

To intensywnie ananasowy krem. Łączy kremowy smak śmietanki z serkiem, białej czekolady z pineapple curd.
To druga oś smakowa tropikalnego tortu o smaku Pina colady.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności