Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem pina colada

Krem pina colada

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

W torcie o smaku piña colady połączyłam dwa kremy kokosowy i ananasowym, ale czas by połączyć te dwa cudowne aromaty w jednym tropikalnym kremie, w sam raz na upalne lato.
Tort o smaku pina colady z nieoczekiwaną nutą pomarańczy, znajdziesz tutaj.



Przepis na krem mascarpone piña colada



Składniki:

250 g serka mascarpone
250 ml śmietanki kremowej 36%
100 ml gęstego mleka kokosowego
4 łyżki soku z limonki
krem pineapple curd, według tego przepisu.

1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy sok z limonki oraz mleko kokosowe, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Na koniec dodajemy zupełnie wystudzony pineapple curd i jak zawsze sugeruję nie mieszać ich zbyt dokładnie :)
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.

TIP: Do kremu można dodać wiórki kokosowe :)

TIP: Cudownym dodatkiem do kremu jest także smażona w cukrze skórka pomarańczowa. :)

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem pina colada do tortów i monoporcji - przepis


Szukałaś pomysłu na urodziny w środku lata? Ten tropikalny krem jest idealnym wyborem, wypróbuj go i podziel się wrażeniami. :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.

Dołącz do Akademii



Tagi: kokosowy, lato
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności