W torcie o smaku piña colady połączyłam dwa kremy kokosowy i ananasowym, ale czas by połączyć te dwa cudowne aromaty w jednym tropikalnym kremie, w sam raz na upalne lato.
Tort o smaku pina colady z nieoczekiwaną nutą pomarańczy, znajdziesz tutaj.
Przepis na krem mascarpone piña colada
Składniki:
250 g serka mascarpone
250 ml śmietanki kremowej 36%
100 ml gęstego mleka kokosowego
4 łyżki soku z limonki
krem pineapple curd, według
tego przepisu.
1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy sok z limonki oraz mleko kokosowe, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Na koniec dodajemy zupełnie wystudzony pineapple curd i jak zawsze sugeruję nie mieszać ich zbyt dokładnie :)
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.
TIP: Do kremu można dodać wiórki kokosowe :)
TIP: Cudownym dodatkiem do kremu jest także
smażona w cukrze skórka pomarańczowa. :)
Szukałaś pomysłu na urodziny w środku lata? Ten tropikalny krem jest idealnym wyborem, wypróbuj go i podziel się wrażeniami. :)