Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Dodatki do tortu

Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
Czytaj całość
Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
Czytaj całość
Syrop z kwiatów lipy

Syrop z kwiatów lipy

Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.
Czytaj całość
Żelka truskawkowa do tortu

Żelka truskawkowa do tortu

Wielokrotnie mieszałam krem z ugotowaną galaretką, tym razem jednak postanowiłam zrobić z niej wyjątkowe przełożenie warstw tortu wypełnione owocami - żelowe i soczyste za razem.
Czytaj całość
Żelka do tortu o smaku dzikiej róży

Żelka do tortu o smaku dzikiej róży

Żelka o subtelnym aromacie kwiatów dzikiej róży w delikatnym kremie urozmaica smak i wprowadza odmienną, stałą teksturę galaretki.
Czytaj całość
Beza w czekoladzie do tortu

Beza w czekoladzie do tortu

Beza może stanowić osobną warstwę "ciasta" w torcie, ale może także być chrupiącym elementem wewnątrz kremu.
Urozmaica strukturę tortu i zaskakuje kruchością w kremowym wnętrzu, ale jak sprawić by pozostała chrupiąca?
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności