Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Żelka pomarańczowa do tortu

Żelka pomarańczowa do tortu

12 May 2019
Krem
wpisy podobne:

Krem ganache whiskyKrem ganache whiskyŻelka do tortu o smaku szarlotkiŻelka do tortu o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiFrużelina o smaku szarlotkiKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

żelka to coś więcej niż galaretka - łączę w niej aromat owoców i tekstury musu owocowego, większych cząstek owocowego miąższu i galaretki - to świetne urozmaicenie struktury tortu.



Przepis na żelkę pomarańczową



Składniki:

1 pomarańcza
1 galaretka pomarańczowa, cytrynowa lub przeźroczysta

1. Wyciskamy sok z połowy pomarańczy. Drugą połowę obieramy ze skórki i blendujemy.
2. Przygotowujemy galaretkę z sokiem i miąższem z pomarańczy oraz wrzątkiem (dopełniamy do 0,5l).
3. Galaretkę wylewamy do okrągłego naczynia o średnicy mniejszej o 3 cm niż biszkopt.
4. Schładzamy do zupełnego ścięcia się galaretki.

Żelkę izolujemy tunelem z kremu od brzegu tortu.

TIP: Świetnym, aromatycznym dodatkiem do żelki jest kandyzowana skórka pomarańczy. Przepis znajdziesz tutaj.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Żelka pomarańczowa do tortów i monoporcji - przepis


Użyłaś już kiedyś żelkowej warstwy w torcie?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.




Tagi: owocowy, pomarańczowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności