Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Brownie ciasto czekoladowe

Brownie ciasto czekoladowe

18 Oct 2015
Ciasto
wpisy podobne:

Biszkopt lawendowyBiszkopt lawendowyBezaBezaCiasto marchewkoweCiasto marchewkoweWaniliowy biszkopt tradycyjnyWaniliowy biszkopt tradycyjny
Ta warstwa tortu nawiązuje do ciasteczek Oreo, składa się z krążków i ma mocno czekoladowy smak.

Przepis na Brownie - ciasto mocno czekoladowe



Składniki:

2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej (najlepiej tortowej)
1 łyżka ciemnego kakao
1 tabliczka czekolady - gorzka lub mleczna
1/4 szklanki roztopionego masła
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

1. jajka rozbijamy do miski i ubijamy z cukrem.
2. Do ubitego jajek dodajemy mleko, roztopioną, ostudzoną czekoladę oraz masło i mieszamy do połączenia składników.
3. Następnie dodajemy, zmieszane ze sobą suche składniki (maka, kakao, proszek do pieczenia, ), po łyżce, cały czas miksując na małych obrotach do uzyskania gładkiej masy.
3. Ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175° bez termoobiegu na 35 minut.
4. Po wystudzeniu wykrawamy okrągłe ciasteczka o średnicy 7 cm.


Gotowa na intensywny smak czekolady? Wypróbuj go i nie zapomnij pokazać, co Ci się upiekło. ;)


Obrazek: podpis
Tagi: czekoladowy, kawowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności