Strona główna
O mnie
Blog
Szkolenia
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem arbuzowy

Krem arbuzowy

05 Jul 2019
Krem
wpisy podobne:

Mus malinowyMus malinowyKrem z galaretką do tortu dla dzieciKrem z galaretką do tortu dla dzieciTynk do tortuTynk do tortuKrem z owoców egzotycznychKrem z owoców egzotycznych

Krem z serka mascarpone i śmietanki z dodatkiem świeżego soku z arbuza i galaretki, nadających mu świeżego aromatu lata



Przepis na krem arbuzowy



Składniki:


0,5 kg serka mascarpone
500 ml. śmietanki kremowej 30%
0,5 szklanki cukru (100g)
1 szklanka wyciśniętego soku z arbuza lub zblendowanego arbuza bez pestek (200ml)
1 galaretka arbuzowa (ewentualnie przeźroczysta lub cytrynowa)

1. Robimy galaretkę na soku z arbuza i studzimy do temperatury pokojowej (powinna się nico ściąć, jeżeli jest bardzo ciepło, wkładamy na chwilę do lodówki).
2. Do miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę, zimny serek mascarpone oraz cukier i ubijamy kilka minut na średnich obrotach miksera, aż wyraźnie zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji.
3. Wlewamy galaretkę do kremu i bardzo krótko mieszamy. Jeżeli jest duża różnica temperatur śmietany i galaretki, najpierw dodajemy po łyżce ubitej śmietanki do galaretki, mieszamy i po kilku łyżkach wlewamy całość do śmietanki i krótko mieszamy.
4. Krem nakładamy na tort i schładzamy w całości, jeżeli jest bardzo ciepło i krem nie jest odpowiednio sztywny, wkładamy go na chwilę do lodówki przed przełożeniem tortu.


Koniecznie wypróbuj ten krem. Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń.


Obrazek: podpis
Tagi: mascarpone, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności