Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

wpisy podobne:

Żelka aronia - gruszka do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyŻelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwi

Delikatny krem o wyrazistym smaku cytryny, stanowi idealny kontrast smakowy. Pozwala zachować balans w połączeniu z bardzo słodkimi kremami, czy bezą.



Przepis na krem cytrynowy



Składniki:

300 g serka mascarpone
400 ml śmietanki kremowej 36%
100 ml mleka kondensowanego słodzonego z puszki lub z tubki
krem lemon curd, według tego przepisu.

1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy mleko, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Na koniec dodajemy zupełnie wystudzony lemon curd i jak zawsze sugeruję nie mieszać ich zbyt dokładnie :)
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.

TIP: Pozostawienie obu kremów częściowo niezmieszanych, pozwala odnaleźć zarówno intensywną słodycz jak i głęboki kwaśny smak w jednym kęsie.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem cytrynowy do tortów i monoporcji - przepis


Koniecznie wypróbuj ten prosty i aromatyczny krem w swoich tortach i deserach.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii






Tagi: cytrynowy, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności