Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem bananowy z białą czekoladą

Krem bananowy z białą czekoladą

wpisy podobne:

Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnychKrem pina coladaKrem pina colada

Serek mascarpone stanowi podstawę kolejnego kremu, z dodatkiem smażonych bananów i białej czekolady. Znalazły się w nim również prażone migdały, które zróżnicowały jego strukturę.



Przepis na krem bananowy z białą czekoladą



Składniki:

400 g serka mascarpone
400 ml śmietanki kremowej 30%
1 tabliczka białej czekolady
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka masła
szczypta cynamonu
2 banany

1. Banany obieramy, kroimy w plastry i smażymy na maśle, a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
2. Migdały prażymy na suchej patelni. Uwaga, szybko się przypalają :)
3. Czekoladę rozpuszczamy w podgrzanej śmietance, uważając, by jej nie zagotować. Następnie studzimy i schładzamy w lodówce przez minimum 12 godzin.
4. Śmietankę z czekoladą, serek i cukier ubijamy razem mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
5. Na koniec dodajemy zmiksowane banany i płatki migdałowe. Jak zawsze sugeruję nie mieszać ich zbyt dokładnie :)
6. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem bananowy do tortów i monoporcji - przepis


Koniecznie wypróbuj ten cudowny smak prażonych bananów, zamknięty w delikatnym kremie.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Tagi: bananowy, biała czekolada, migdałowy, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności