Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Smażone cząstki pomarańczy

Smażone cząstki pomarańczy

18 May 2016
Krem
wpisy podobne:

Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyŻelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwiKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyŻelka do tortu o smaku szarlotkiŻelka do tortu o smaku szarlotki
Usmażone pomarańcze to świetny dodatek do deserów.

Przepis na aromatyzowane winem, smażone cząstki pomarańczy



Składniki:

2 pomarańcze
2 łyżki brazowego cukru
100 ml półwytrawnego, białego wina
1 łyżkę masła
szczypta cynamonu

1. Pomarańcze obieramy ze skóry i z białych błonek, ale w miarę możliwości zostawiamy cząstki w całości.
2. Na patelni podgrzewamy cukier, aż się roztopi, a następnie zalewamy winem (musimy zachować szczególną ostrożność, gdyż roztopiony cukier jest bardzo gorący). Po chwili dodajemy pomarańcze oraz cynamon i całość smażymy, stale mieszając, przez około dwie minuty.
3. Patelnię zdejmujemy z pieca i dodajemy masło.
4. Zanim pomarańcze wyłożymy na krem muszą zupełnie ostygnąć.

W razie wątpliwości, napisz do mnie :).
Tagi: owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności