Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem straciatella z mleczną czekoladą

Krem straciatella z mleczną czekoladą

wpisy podobne:

Żelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyŻelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwiKrem ganache whiskyKrem ganache whisky

Krem z serka mascarpone i śmietanki osłodzony mlekiem kondensowanym, nadającym mu delikatny aromat białej czekolady. Na drugi czekoladowy poziom wznoszą nas wyraźne kawałki mlecznej czekolady



Przepis na krem straciatella z kawałkami mlecznej czekolady



Składniki:


0,5 kg serka mascarpone
500 ml. śmietanki kremowej 30%
1 szklanka mleka kondensowanego słodzonego z puszki (200ml)
2 tabliczki mlecznej czekolady

1. Do miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę, zimny serek mascarpone oraz mleko kondensowane.
2. Całość ubijamy kilka minut na średnich obrotach miksera, aż wyraźnie zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji.
3. Czekoladę mleczną ścieramy na tarce lub kroimy na kawałki (w zależności jak duże kawałki chcemy uzyskać) i dodajemy do kremu - ja pokroiłam na dość spore.
4. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem straciatella do tortów i monoporcji - przepis


Koniecznie wypróbuj ten subtelny smak czekolady. Czekamy na Twoje wrażenia.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Tagi: czekoladowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności