Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem mascarpone z nutą cytryny

Krem mascarpone z nutą cytryny

wpisy podobne:

Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnychKrem pina coladaKrem pina colada
Czasem potrzebujemy do tortu neutralnego kremu, takiego, który nie wpłynie na inne, dominujące smaki, ale będzie także ich urozmaiceniem. Takim właśnie kremem jest krem mascarpone z nutą świeżych cytryn. Świetnie dopełni on wszystkie intensywne, owocowe kremy i będzie dla nich smakowym kontrastem.

Przepis na prosty krem mascarpone z nutą cytryny



Składniki:

250 g serka mascarpone
400 ml śmietanki kremowej 30%
4 łyżki cukru
ziarenka z laski wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią
3 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy pozostałe składniki, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.


Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Prosty krem mascarpone z nutą cytryny do tortów i deserów - przepis

Wypróbuj ten delikatny krem jako dopełnienie intensywnych aromatów i daj znać jak się sprawdził.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii


Tagi: cytrynowy, mascarpone, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności