Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Tort Miraculum biedronka i czarny kot

wpisy powiazane:

Przyjęcie MiraculumPrzyjęcie MiraculumFrużelina malinowaFrużelina malinowaKrem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipyKrem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipyBiszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkamiBiszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkamiBiszkopt czekoladowyBiszkopt czekoladowy
To nie jest typowy tort pół na pół. Zwykle jest dwóch solenizantów i każdy ma swoją stronę tortu, tym razem dwoistość wynika z samej bajki i w całości jest dla Julci.
Czarno czerwony na zewnątrz z brązowo czerwonym wnętrzem i obłędnie pachnie malinami.

Obrazek: Tort z bajki Biedronka i Czarny kot

Jak ozdobić tort pół na pół z bajki Miraculum.



Upiekłam biszkopt czekoladowy, który przecięłam na dwa placki i różowy biszkopt malinowy z połowy składników.
Wszystkie biszkopty nasączyłam sokiem z cytryny rozcieńczonym wodą w stosunku 1:1.

Biszkopt czekoladowy stanowi górną i dolną warstwę tortu, a malinowy włożyłam do środka. Przełożyłam je kremem mascarpone aromatyzowanym kwiatem lipy z dodatkami malin. W pierwszym przełożeniu zmieszałam krem z frużeliną malinową, a w drugim z kostkami malinowej galaretki.

Po schodzeniu w lodówce, obłożyłam tort kremem maślanym i lukrem plastycznym - w połowie czerwonym a w połowie czarnym.

Obrazek: Tort czarno czerwony pół na pół

Maski biedronki i kota przygotowałam wcześniej i nalepiam na boczną krawędź: biedronki po czerwonej stronie a kota po czarnej.

Obrazek: Tort dla dziewczynki Miraculum

Wcześniej przygotowałam też motyle białe i jeden czarny.

Obrazek: Białe motyle z bajki Miraculum

Zobacz jak powstał ten tort.



Jeżeli masz pytanie, napisz do mnie w komentarzu, chętnie służę pomocą.
Tagi: czekoladowy, dla dziewczynki, malinowy, pół na pół, smaki tradycji
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności