Strona główna
O mnie
Blog
Szkolenia
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Kawal Ciacha
Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

12 Apr 2017
Krem
wpisy podobne:

Krem maślany, mleczny do dekoracjiKrem maślany, mleczny do dekoracjiKrem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipyKrem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipyTruskawki w galaretce Truskawki w galaretce Krem mascarpone o smaku sernika Krem mascarpone o smaku sernika
Krem maślany na bezie szwajcarskiej jest bardzo lekki i delikatny, a przy tym doskonale trzyma nadaną formę, co sprawia, że jest wręcz idealny do nakładania za pomocą szprycy.
Jest także dużo lepszy w smaku niż tradycyjny krem maślany, który służy mi głównie jako baza pod lukier plastyczny.

Przepis na krem maślany na bezie szwajcarskiej



Składniki:

3 białka
150 g cukru
kostka masła

1. Przed użyciem surowych jajek do kremu, należy je bezwzględnie wysterylizować w specjalnym urządzeniu, bądź sparzyć ich skorupkę gorącą wodą. Można również zakupić jajka gotowe do spożycia, uprzednio wysterylizowane przez dostawcę.
2. Do miski wkładamy białka z cukrem, stawiamy nad garnkiem z gotującą się wodą i lekko mieszamy trzepaczką, aż cały cukier się rozpuści. Piana nie ma zostać ubita nad kąpielą wodną, więc niezwłocznie po rozpuszczeniu cukru zdejmujemy ją znad garnka. Najlepiej sprawdzić to rozcierając nieco białka między palcami, jeżeli nie czujemy grudek cukru jest gotowa.
3. Następnie ubijamy pianę mikserem, aż będzie gęsta i lśniąca, a miska zupełnie wystygnie. Zmniejszamy obroty miksera i nadal ubijając, małymi porcjami dajemy miękkie masło, aż całość nabierze kremowej konsystencji.
4. Krem przekładamy do worka cukierniczego i schładzamy dopiero po nałożeniu.

Wypróbuj ten krem. Jestem ciekawa Twojej opinii :)
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności