Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem z owoców egzotycznych

Krem z owoców egzotycznych

wpisy podobne:

Żelka aronia - gruszka do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Krem pomarańczowyKrem pomarańczowyŻelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwi

Krem z nutą kokosu i owocami tropikalnymi.



Przepis na krem z owoców tropikalnych



Składniki:


250g serka mascarpone
0,5 szklanki śmietanki kremowej (100ml)
0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego (100 ml)
0,5 szklanki słodzonego mleka kondensowanego (100 ml)
1 szklanka (200ml) frużeliny z owoców egzotycznych. W zależności od oczekiwanej intensywności możemy jej dodać więcej lub mniej.


1. Schłodzone składniki wkładamy do misy miksera i ubijamy ok. 8 minut, aż nabierze kremowej konsystencji.
2. Krem wkładamy do lodówki na około 15 minut przed przełożeniem tortu.
3. Krem łączymy z frużeliną zupełnie, na jednolity krem lub wykładamy na krem i lekko tylko przemieszamy, by zachować oba smaki

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem egzotyczny - przepis


Jaka jest Twoja ulubiona mieszanka, a może to tylko jeden, wyjątkowy owoc?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.

Dołącz do Akademii



Tagi: owocowy, pomarańczowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności