Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Jak zrobić różę 3D z masy cukrowej - szkolenie online

Jak zrobić różę 3D z masy cukrowej - szkolenie online

Szkolenie
wpisy podobne:

Jak zrobić tulipany do dekoracji tortów - szkolenie onlineJak zrobić tulipany do dekoracji tortów - szkolenie onlineJak zrobić narcyzy w dwóch odmianach do dekoracji tortów - szkolenie onlineJak zrobić narcyzy w dwóch odmianach do dekoracji tortów - szkolenie onlineJak zrobić hortensje do dekoracji tortów - szkolenie onlineJak zrobić hortensje do dekoracji tortów - szkolenie onlineJak zrobić Eukaliptus i Starzec - rośliny do dekoracji zimowych tortów - szkolenie MasterClassJak zrobić Eukaliptus i Starzec - rośliny do dekoracji zimowych tortów - szkolenie MasterClass

W tym kursie pokażę Ci krok po kroku jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.
Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i uformować oraz zbudować z nich różę w dowolnym stadium rozwinięcia.

Obrazek: Róże z cukru - lukru plastycznego

Jak zrobić róże z masy cukrowej krok po kroku



Kluczową sprawą w modelowaniu kwiatów jest dobra masa cukrowa.
Po pierwsze musi być niezwykle elastyczna, bo tylko wtedy pozwoli się cieniutko rozwałkować, a im cieńsze są płatki, tym naturalniej wyglądają kwiaty.
Po drugie, masa powinna stosunkowo szybko zasychać, by łatwiej było ją uformować i by utrzymywała nadany kształt.
No i po trzecie masa nie może po wyschnięciu się kruszyć, bo wtedy trudno jest ułożyć z niej bukiety, bez uszkodzenia płatków.
Reszta to próby i mnóstwo cierpliwości, ale zaręczam, że warto.

Czego się nauczysz



- zasad i technik pracy z masą cukrową,
- jakie narzędzia będą Ci potrzebne,
- jak uniknąć deformacji masy cukrowej,
- jak wycieniować masę,
- jak zapewnić powtarzalność odcieni,
- jak przygotować płatki kwiatowe,
- dlaczego płatki mają różne kształty,
- jakie wykrawaczki są najlepsze do róży,
- jak nadać teksturę płatkom,
- jak nadać kształt płatkom,
- jak uformować pączek róży,
- technik formowania kwiatu 3D,
- jak nadać róży właściwy kształt,
- jak zbudować rozwinięty kształt róży,
- jak umieścić i uformować działki kielicha,
- jak suszyć kwiaty cukrowe,

Materiały dodatkowe do kursu



- cieniowana róża 3D - schemat i rozmieszczenie płatków,
- szablony - płatki i działki kielicha dla trzech rozmiarów kwiatu róży.


Dokładne szkolenie, krok po kroku, jak zrobić prostą różę z masy cukrowej do dekoracji tortu, znajdziesz tutaj, na platformie kursowej Akademii.


Obrazek: Przypnij PINa ze szkoleniem
Obrazek: Jak zrobić róże z masy cukrowej do dekoracji tortów - szkolenie

Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Tagi: kwiaty cukrowe
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności