Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Ozdoby
Dekoracje stołu
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem maślany, mleczny do dekoracji

Krem maślany, mleczny do dekoracji

09 Sep 2018
Krem
wpisy podobne:

Frużelina z owoców leśnychFrużelina z owoców leśnychSyrop z kwiatów akacjiSyrop z kwiatów akacjiSyrop z kwiatów lipySyrop z kwiatów lipyKrem pina coladaKrem pina colada
W obliczu trendu odchodzenia od tortów obkładanych masą cukrową, na rzecz tych wykończonych kremem maślanym postanowiłam wzbogacić krem maślany w smak, który przykryje ciężki smak masła.

Przepis na mleczny krem maślany



Składniki:

200g masła
1/2 szklanki (~100ml) słodzonego mleka skondensowanego
1 szklanka mleka w proszku (nie granulowanego)

1. Masło ucieramy na średnich obrotach miksera, dolewając mleko skondensowane małymi partiami, na gładki krem - minimum 7 minut, aż będzie puszysty i bardzo jasny.
2. Następnie wsypujemy przesiane mleko w proszku i miksujemy jeszcze ok 2 minut.
3. Po nałożeniu kremu na tort, całość należy schłodzić w lodówce.

"Otynkuj" swój pierwszy tort i daj znać jak Ci poszło :)
Tagi: maślany
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Ozdoby Dekoracje stołu Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności