Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Ciasta

Pierniki miękkie

Pierniki miękkie

Wszystko się zmienia, kiedyś ciasto na pierniki leżakowało tygodniami, a ja w napięciu czekałam, kiedy w końcu zmiękną. Dziś prosicie o przepis na pierniki, które nie leżakują i od razu po upieczeniu są miękkie. Wyszłam więc na przeciw Waszym oczekiwaniom i zaadoptowałam stary przepis mojej mamy do nowej formy mięciutkich pierników, które dzięki kwaśnemu składnikowi - śmietanie, nabrały nieco cech kruchego ciasta.
Czytaj całość
Biszkopt zielony

Biszkopt zielony

Biszkopt waniliowy w kolorze zielonym jest bardzo przydatny do wszelkich dekoracji imitujących mech, trawę czy liście. Zielony kolor pochodzi ze zmiksowanego szpinaku, który dodałam do ciasta i od razu uprzedzę pytania sceptyków, nie, w ogóle nie wyczujesz go w smaku.
Czytaj całość
Biszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkami

Biszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkami

Biszkopt w kolorze różu, naturalnie zabarwiły go liofilizowane maliny - naturalnie i pysznie, no i jak pachnie. :)
Czytaj całość
Cieniowane bezy

Cieniowane bezy

Uwielbiam bezy w każdym kolorze, a kiedy jeszcze przechodzą łagodnie w kilka odcieni, nikt im się nie oprze.
Są świetną, słodką przekąską na słodkim stole i dekoracją delikatnych tortów. A Ty, w jakiej roli lubisz je najbardziej.
Czytaj całość
Piernikowy wieniec

Piernikowy wieniec

Świąteczne wieńce wpisały się już na stałe do naszej bożonarodzeniowej tradycji. Wieszamy je na drzwiach, stawiamy na stole, dlaczego więc nie można by ich schrupać - w końcu to pierniczki.
Czytaj całość
Piernikowe gwiazdki

Piernikowe gwiazdki

Wybór świątecznej dekoracji zdeterminował projekt tegorocznych, świątecznych pierników.
Biel i złoto. Te dwie barwy idealnie skomponują się z naturalnym kolorem piernikowego ciasta, więc zaczynamy.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności