
Śmietankowy krem mascarpone
Klasyczny krem tiramisu połączyłam dodatkowo z kremową śmietanką. Usztywniła ona nieco jego strukturę i dodała aksamitnej konsystencji.
Czytaj całość

Biszkopt czekoladowy
Biszkopt z dodatkiem czekolady jest bardzo intensywny i dominujący, świetnie łączy się z aromatami kawy czy wiśni.
Czytaj całość

Tort angielski bukiet stokrotek
Za oknem wiosna w pełni i cała przyroda tętni życiem. Co rusz rozkwitają bratki, wiśnie i ...
Dzisiejszy kawałek pochodzi ze słodkiego kobierca śnieżnobiałych stokrotek.
Kocha, nie kocha, kocha ...
Czytaj całość
Dzisiejszy kawałek pochodzi ze słodkiego kobierca śnieżnobiałych stokrotek.
Kocha, nie kocha, kocha ...

Biszkopt orzechowy
Biszkopt z mielonymi orzechami to stabilne, tortowe ciasto, które doskonale łączy się z wieloma armatami.
Czytaj całość