Jak przygotować halloweenowe przyjęcie?
Dekoracja Halloween'owego przyjęcia to kombinacja czerni i pomarańczu. Centralną część stołu zajmuje płyta nagrobna i czaszka, przy nakryciach czarne serwetki, wizytówki z nietoperzami i tosty z zapieczonym serowym duchem - to dodatek do tradycyjnej, tego dnia, zupy dyniowej.
Półmrok wieczoru, rozjaśniają czarne świece w stylowym kandelabrze, a dyniowe lampiony rzucają mglistą poświatę na porcelanowe nakrycia.
Dyniowe girlandy nad głowami...
... i nietoperze wszędzie.
A może tak coś na ząb? Proponuję na rozgrzewkę palce wiedźmy - już jej się raczej nie przydadzą.
Są też baaardzo kruche, francuskie kosteczki,
bądź jeśli ktoś woli, smakowite nereczki.
Na wilczy apetyt pieczone jelitka,
a dla spragnionych pyszna okowitka (niestety ma wysoki wskaźnik śmiertelności ;) )
Jeszcze coś dla naszych milusińskich - pizzeryjki z oczami.
Już czas zacząć opowieści o duchach.
A jaka jest Twoja najupiorniejsza, halloweenowa potrawa?