Strona główna
O mnie
Blog
Szkolenia
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Kawal Ciacha

Granola

19 Apr 2016
Krem
wpisy podobne:

Frużelina malinowaFrużelina malinowaKrem maślany, mleczny do dekoracjiKrem maślany, mleczny do dekoracjiKrem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipyKrem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipyTruskawki w galaretce Truskawki w galaretce

Granola jest doskonałym uzupełnieniem tortowych kremów, stanowi zaskakujący, chrupki dodatek i wzbogaca go orzechowo-cynamonowym aromatem.



Przepis na granolę jako chrupiącą warstwę do tortu



Składniki:

200 g płatków owsianych
50 g płatków migdałowych
50 g orzechów laskowych
100 g miodu
20 g masła
10 g mielonego cynamonu

1. Na blaszce rozkładamy płatki owsiane, płatki migdałowe oraz orzechy rozbite na grube kawałki i posypujemy cynamonem.
2. Całość oblewamy równomiernie miodem oraz roztopionym masłem i dokładnie mieszamy.
3. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° bez termoobiegu i pieczemy 30 minut co jakiś czas mieszając.

Wypróbuj granolę również jako płatki śniadaniowe. :)
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodki kanał Piece A Cake
Kategorie bloga

Torty Szkolenia Artykuły
Polityka prywatności