Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Smażone cząstki pomarańczy

Smażone cząstki pomarańczy

wpisy podobne:

Żelka żurawinowa do tortuŻelka żurawinowa do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Żelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwi
Pomarańcze aromatyzowane winem z nutą cynamonu, to świetny dodatek do deserów. Mamy tu ogromne pole do popisu, zwłaszcza łącząc je z aromatem czekolady, whisky czy piernika. Pomarańcze możemy użyć jako wykończenie deseru lub aromatyczną żelkę, ale możemy także połączyć je ze śmietanką lub serkiem by otrzymać wyjątkowy krem do przełożenia tortu.

Przepis na aromatyzowane winem, smażone cząstki pomarańczy



Składniki:

2 pomarańcze
2 łyżki brązowego cukru
100 ml półwytrawnego, białego wina
1 łyżkę masła
szczypta cynamonu

1. Pomarańcze obieramy ze skóry i z białych błonek, ale w miarę możliwości zostawiamy cząstki w całości.
2. Na patelni podgrzewamy cukier, aż się roztopi, a następnie zalewamy winem (musimy zachować szczególną ostrożność, gdyż roztopiony cukier jest bardzo gorący). Po chwili dodajemy pomarańcze oraz cynamon i całość smażymy, stale mieszając, aż wino odparuje i wytworzy się gęsty sos.
3. Patelnię zdejmujemy z pieca i dodajemy masło.
4. Zanim pomarańcze wyłożymy na krem muszą zupełnie ostygnąć.


Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Karmelizowane w winie cząstki pomarańczy tortów i deserów - przepis

Koniecznie wypróbuj ten sposób na pomarańcze i napisz czy przypadły Ci do gustu?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online
i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii

oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Tagi: owocowy, pomarańczowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności