Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem mascarpone z białą czekoladą

Krem mascarpone z białą czekoladą

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

Krem z serka mascarpone idealnie komponuje się z białą czekoladą. Jest delikatny, nie za słodki - doskonały.



Przepis na krem mascarpone z białą czekoladą



Składniki:


0,5 kg serka mascarpone
500 ml śmietanki kremowej 30%
2 tabliczki białej czekolady a 100g

1. Podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę, chwilę podgrzewamy, ale nie gotujemy, aż uzyskamy jednolitą masę.
2. Studzimy i dobrze schładzamy - co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc.
3. Do miski wlewamy dobrze schłodzoną masę czekoladową, dodajemy zimny serek mascarpone oraz szczyptę wanilii.
4. Całość ubijamy kilka minut na średnich obrotach miksera, aż wyraźnie zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji.
5. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.


Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem o smaku białej czekolady do tortów i monoporcji - przepis


Jaką czekoladę najbardziej lubisz w kremie?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.



Dołącz do Akademii



Tagi: biała czekolada
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności